Angela – Cantecul nostru de dragoste

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea

Angela – Cantecul nostru de dragoste

- ,,Îti amintesti de mine’’?
– ,,Dorul de tine pleaca si vine’’…

În aprilie anul acesta, moment de bucurie pentru cei care iubesc muzica: lansarea unui CD si a unei casete audio, menite sa încununeze cariera artistica stralucita a Angelei Similea, pe care ne-am obisnuit sa o numim ,,Doamna muzicii usoare românesti’’. Compact Discul cuprinde cele mai cunoscute slagare lansate de îndragita vedeta si are un titlu semnificativ ,,Îti amintesti de mine?’’. Noi ,,angelistii’’, care i-am urmarit îndeaproape evolutia, ne amintim de clipele daruite de iubita noastra Angela pe scena si în afara ei. Ne mândrim cu faptul ca, prin felul ei sincer si firesc, prin modestie si naturalete, Angela Similea a reusit sa se mentina, ani de-a rândul, în vârful piramidei artistice. Si aceasta, fara a bate la porti spre a i se deschide si fara a accepta compromisuri. Poate de aceea, astazi o vedem atât de rar, caci într-o lume a compromisurilor de tot felul, Angela Similea razbate mai greu. Exigenta cu sine, în dorinta de autodepasire a propriei vocatii, Angela Similea a demonstrat – si nu o data! – ca, respectând arta adevarata, si-a respectat propria personalitate artistica. Pe fiecare scena, oriunde cânta, lasa o farâma din sufletul ei. Mereu încrezatoare în puterea ei de a cuceri publicul, Angela Similea ramâne credincioasa acestuia.
Cu multa finete si abilitate stie sa creeze si sa pastreze o minunata armonie între muzica si vers, între cântec si puterea lui de sugestie.
– ,,Îti amintesti de mine?’’ – ne întreaba Angela în cântecul ei dedicat ,, lumii de dragoste’’, ca toate cântecele sale, de altfel, si-i raspundem tot prin versul unui alt cântec de-al ei: ,,Dorul de tine pleaca si vine’’.
Rasfatata si adulata de admiratori, ramâne o adolescenta incurabila.
– ,,Îti amintesti de mine?’’. Îmi amintesc cum, daruindu-i doi ursuleti – jucarie, mi-a spus cu un zâmbet innocent: ,,Toate jucariile pe care le primesc sunt asezate în camera lui Sorin. Cel mai greu este pentru mama, când trebuie sa stearga praful. Mi se rupe sufletul sa le pun în lazi, stiu ca sunt daruite cu o dragoste asa de mare’’.
Îi dorim dragei noastre Angela acelasi har de a realize alte si alte melodii, care sa ne poarte cu gândul pe aripi de lumina si vis împlinit.

Amelia Preda
Revista ,,Vedete,, mai 1994

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu