Angela Similea: La Bistrita am intalnit cele mai frumoase magnolii. Le iubesc!

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea

Angela Similea: La Bistrita am intalnit cele mai frumoase magnolii. Le iubesc!

Artista Angela Similea, cea care a tinut alaturi de Ovidiu Komornyik capul de afis al evenimentului Femeia Europeana, organizat vineri seara de Fundatia Doris Moldovan, a oferit in exclusivitate un interviu pentru Bistriteanul.ro. Artista a vorbit despre magnolii, despre cum isi aminteste Bistrita, dar si despre planurile de viitor.

Ce amintiri aveti de la Bistrita? Care e primul lucru la care va ganditi cand vine vorba de orasul nostru?

Cu foarte mult timp in urma, in perioada cand veneam in turneu cu Savoi-ul, locuiam intr-un hotel, nu imi amintesc numele lui, dar imi amintesc ca pe o strada laterala a hotelului era o curte cu doua magnolii uriase. Copaci mult mai inalti decat casa respectiva, de care imi amintesc cu drag. Cred ca sunt cele mai frumoase magnolii si cele mai uriase pe care le-am vazut in viata mea, sper doar ca mai exista… Inainte sa plec din Bistrita vreau sa ies la o plimbare si sa le caut, sper sa le gasesc sa le mai vad, chiar daca nu e sezonul in care infloresc.

Spuneati pe scena ca si sotul dumneavoastra avea o legatura cu Bistrita…

Nu stiu daca intamplarea sau ceva de deasupra noastra a facut sa aflu ca proprietarii acestor magnolii au fost foarte buni prieteni cu sotul meu. In felul acesta am avut o relatie mai speciala cu ei, dar stiu ca sunt plecati de mai mult timp dintre noi si, nemaivenind la Bistrita, nu mai stiu nimic despre ei. De aceea am tinut foarte mult sa cant melodia „Magnolia” cu gandul la magnolii si familia aceasta. Eu iubesc foarte mult magnolia pentru ca este fragila, splendida si puternica in aceeasi masura.

De cand nu ati mai vazut Bistrita?

Nu cred ca am fost dupa ‘90 la Bistrita, dar voi reveni cu siguranta. Chiar am smuls cuiva o promisiune ca se va ocupa sa ne trimita o invitatie pentru un spectacol al nostru, intreg, cu tot cu trupa noastra.

Cum a fost spectacolul din aceasta seara (n.n. vineri seara)? Ati urcat pe aceasta scena dupa mai bine de 20 de ani…

Am mai cantat pe aceasta scena, dar arata altfel atunci. Acum totul este renovat, sunt cabine civilizate, e cu totul altceva. E drept ca mai trebuie lucrat, nu au fost foarte bine pregatiti cu sunetul, noua ne-a fost mai greu, dar dupa manifestarea publicului mi-am dat seama ca au fost multumiti, ceea ce este mult mai important decat confortul nostru.

Cum ati simtit publicul? Sala a fost arhiplina…

Extraordinar, ca de fiecare data aici la Bistrita publicul este absolut extraordinar. Faptul ca acei copii s-au urcat pe scena a fost foarte bine. Acest lucru rupe distanta intre generatii care nu stiu de ce in ultima vreme se doreste a fi prezenta. Nu este adevarat, nu exista nicio diferenta si nici distanta intre generatii atata timp cat exista iubire si respect. Dar, din pacate, asta se pierde, respectul!

Ce planuri de viitor aveti?

Astazi (n.n. vineri) a fost baba mea si am avut parte de o zi superba cu soare. Sper ca Dumnezeu si-a indreptat ochii si spre mine pentru ca am avut parte de destui nori. Sper ca de anul acesta sa vina o perioada mult mai luminoasa si cu soare…

sursa: Anamaria CADIS, Bistriteanul.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu