Angela Similea: O doamna a muzicii usoare

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea

Angela Similea: O doamna a muzicii usoare

Una din cele mai mari interprete ale muzicii usoare românesti, Angela Similea, a fost invitata emisiunii ,,Prieteni PRO FM SALUT’’. La întâlnire au participat si fanii celebrei vedete: ,,Angela ne-a învâtat sa cultivam frumosul’’, spunea Cristina Popescu, una dintre cele mai înfocate admiratoare ale acesteia. Prin simpla prezenta, distinsa doamna a creat o atmosfera deosebita. Dupa ce George Mihaita i-a declarat ca este ,,aleasa inimii’’ multor adolescenti, Angela Similea s-a lasat prinsa în jocul întrebarilor si asa am aflat ceea ce urmeaza.

Nevoia de iubire

Nu stiu cum sa-mi explic faptul ca adolescentii ma apreciaza foarte mult. Poate sa fie doar niste roade si asta înseamna ca am semanat bine. M-am asteptat ca aceasta simpatie sa se diminueze. (,,Este o furie mai mare ca înainte’’, o contrazice George Mihaita).
S-ar putea ca, implantându-se foarte serios, stilul retro sa se întoarca la anii copilariei.
Si, de fapt, de ce sa nu tinem cont de ce spuneau parintii nostri… pe vremea mea!
Eu am cântat FEMEIA pe care o iubesc, pentru ceea ce reprezinta ea. Este stapâna, dar este si cea mai vulnerabila. Am mângâiat-o cu nevoia ei de iubire. Femeia este însasi natura. Ea are atâta nevoie de dragoste, încât întreg repertoriul meu, întreaga mea activitate, toate cântecele, pe care le-am lansat în eter, i se adreseaza.
Mama mea ocupa locul principal în aceasta ierarhie. Este o mare bucurie si fericire ca o am lânga mine.

Sorin si ,,Molotov Cocktail’’

Despre fiul meu, Sorin, pot sa va spun ca are 21 de ani împliniti în octombrie. Este student în ultimul an la ,,Facultatea de Informatica’’ din New York.
Cânta alaturi de o trupa care se numeste ,,Molotov Cocktail’’, dar este doar un hobby, nu o face ca un profesionist.
A fost destul de stresat de statutul meu de artist. Când era mic, fiind întrebat daca vrea sa devina artist, raspundea: ,,Nu, ajunge unul în casa!’’
Fara discutie, în ceea ce ma priveste, aceasta profesie m-a mentinut la tonusul pe care-l am. Poate acesta este secretul meu.
Eu nu pot fi altfel decât cea adevarata. Daca în viata de toate zilele sunt rigida, scena ma sperie: sunt încarcata de emotie, uneori ma paralizeaza si duc o lupta extraordinara cu publicul.
E un razboi permanent . Problema e: cine câstiga? Pe de alta parte, emotia pastreaza tineretea.
Foarte mult am cochetat cu gândul unui spectacol de dans. Am strigat cu disperare: Vreau un regizor! Nu a batut însa nimeni la usa mea, nu m-a sunat cineva sa zica: ,,Hai sa facem acest spectacol!’’
Am vorbit si cu Andrei Serban, care a fost încântat, dar era prea ocupat. Momentan lucrez cu Ionel Tudor la o noua melodie.
Am un dar muzical pentru prima zi de Craciun, ca si pentru 1 Ianuarie.
Dupa Anul Nou, vom relua spectacolele, în Bucuresti, cu ,,Adio, femei!’’. Pâna atunci voi pleca într-un scurt turneu.

Un duet cu George Mihaita

Îi iubesc foarte mult pe actorii români si mi-ar placea sa fac un duet cu George Mihaita.
De ce nu apar la televiziune? Din pacate, acolo este foarte putin programata muzica româneasca. Se transmit mai mult cântareti straini. Una din preferintele mele este Sting.
Consider ca muzica rock e buna atunci când e muzica.
Regret ca ,,Savoy’’ nu mai exista. Am ramas în relatii de bonjour cu fiecare.
O melodie de-a mea: ,,împreuna vom învinge ’’, compusa de Marcel Dragomir, este reprezentativa pentru ce mi-am propus în viata. Sa speram ca, în prima perioada a anului viitor, îmi va aparea un disc. Asta ma stimuleaza.
Câteodata ma simt stânjenita când sunt identificata pe strada. Prefer sa trec neobservata, dar au trecut prea multi ani de când sunt recunoscuta, asa ca m-am obisnuit.
Ma mândresc cu faptul ca, în cariera mea, nu a fost nici o pata neagra, desi au existat multe gri, ca în viata oricarei vedete.
Dupa multa vreme, aici la PRO FM, este pentru prima data când ma simt libera. Traiesc din suflet viata, spontaneitatea adolescentina, bucuria, încât este extraordinar! Va multumesc!

A consemnat
Monica BAZAVAN

REVISTA ,,SALUT,, NR. 25 1993

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu