Angela Similea si Savoy au fost o epoca

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea & Savoy

Angela Similea si Savoy au fost o epoca

- Angelei Similea, doamna muzicii romanesti, asa cum ati botezat-o dumneavoastra, i-ati compus foarte multe piese pe care artista le-a personalizat cu farmecul sau

MARIAN NISTOR:
– Angela este regina Savoyului, pentru ca ea s-a contopit cu noi. Am cantat impreuna 17 ani. Eram o familie. Era cea mai eleganta cantareata, pentru ca avea un gust deosebit. Mi-amintesc ca avea doua designere excelente care o sfatuiau. Iar noua ne placea sa ne imbracam cu totii in ton. Angela are un stil aparte. Cand aparea pe scena, lumea amutea. Toate femeile isi doreau sa fie ca ea. O admirau, isi confectionau rochii asemanatoare. Peste tot eram numai impreuna, ea, Alba-ca-Zapada, si noi, cei cinci pitici. Eram intotdeauna bodyguarzii Angelei. Toate piesele pe care i le-am facut au o poveste aparte. Ne adunam seara tarziu si cantam. Iar Angela imi spunea sa nu compun vreo piesa fara ca ea sa nu fie prima care sa o auda. Angela si Savoy au fost o epoca.

– Cum erati primiti de fani?

MARIAN NISTOR:
– Nu puteam merge pe strada cu Angela si eram nevoiti sa fugim, pentru ca lumea dadea navala. Isi facuse un grup constant de “angeliste”, care ne insotea peste tot in concerte. Oamenilor nu le venea sa creada ca Angela se afla in fata lor, iar unii se inchinau in fata ei ca la Dumnezeu. Angela a fost persoana care a facut cel mai frumos gest pentru mine. Ne-a luat cu ea in Austria si ne-a cumparat la toti cele mai performante instrumente. Mi-amintesc ca odata mi s-a rupt tricoul, iar Angela mi l-a cusut. Cred ca un asemenea gest nu poate fi comentat. De nenumarate ori fanii ne faceau cadouri. Eu primeam bentite, asa am ajuns sa am astazi nu mai putin de 200, iar Angela clopotei. Ii plac foarte mult. Ea este o familista convinsa. Eram in Cuba, la o piscina, si eu priveam o cubaneza focoasa, cand Angela s-a ridicat, m-a luat de gat si mi-a spus: “Marinica, ai nevasta acasa!”

- Ce ne puteti spune despre albumul cu piesele compuse de dumneavoastra si interpretate de Angela Similea, intitulat sugestiv “Nostalgie”?

MARIAN NISTOR:
– Este de fapt un album reeditat, pentru ca multe dintre piese le am de pe vremea lui Ceausescu. Am adunat aici un buchet de flori, iar materialul a fost terminat intr-o luna, cu repetitii cu tot. Angela interpreteaza sensul cuvantului la piesele mele. Ea cand canta transmite, se transpune in melodie. Asa trebuie sa faca un artist adevarat.

NOSTALGICII – TAIFASURI, 28.08.2008 (fragment)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu