Angela Similea: Sunt artistul care se gândeste mai mult la azi si la mâine

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea Anii 2010k

Angela Similea: Sunt artistul care se gândeste mai mult la azi si la mâine

Supranumită „doamna muzicii româneşti”, Angela Similea este întruchiparea graţiei chiar şi după mai bine de 45 de ani de carieră. Sibienii vor avea ocazia să o vadă după mult timp în concert, alături de Ovidiu Komornyik, în 26 ianuarie, la ora 19:00, la Sala Transilvania. Astfel că, într-o „Seară magică la Sibiu”, cei doi artişti vor cânta melodii vechi şi noi, precum şi cea premiată de Radio România Actualităţi, „Priveşte cerul”, dedicată soţului Angelei Similea. În continuare vă prezentăm un interviu în exclusivitate acordat de Angela Similea ziarului Sibiu100% despre amintirile care o leagă de Sibiu şi noi artişti care i-au atras atenţia.

Reporter: Cu ce speranţe aţi intrat în noul an? V-aţi făcut vreo promisiune pentru 2012?

Angela Similea: Orice început oferă şansa multelor speranţe. Probabil e un soi de terapie cu care Dumnezeu a binecuvântat lumea. Indiferent de cenuşa pe care o lasă în urmă arderea timpului, nu cred că e permis să renunţăm la speranţe. Ca orice om iubitor de lumină şi frumos, sper că anul acesta să mă reconstruiesc cu datele ce mi-au fost lăsate. În plus, artistul nu are voie să se vadă printr-o oglindă spartă. Omul e responsabil de asta, ca de o promisiune.

Rep.: Când aţi fost ultima dată la Sibiu? Ce impresie v-a lăsat oraşul?

A.S.: Aş putea spune că a crescut o generaţie, de când nu am mai ajuns la Sibiu. Însă impresiile nu se alterează cu timpul. De oraş ma leagă primele lecţii de înot ale fiului meu; în perioada aceea, campionii săriturilor de la trambulină locuiau în Sibiu. Mă leagă relaţii de frumoase prietenii cu familii sibiene. Primul concert dupa premiul obţinut la Braşov, la Cerbul de Aur, l-am avut la Sibiu, fiind acompaniată de marea şi miununata orchestră a Casei de Cultură, condusă pe atunci de dl. Herman Roth. Filmul muzical „Un albastru infinit”, produs de TVR, avându-l ca regizor pe Viorel Sergovici, a început cu minunate locuri ce aparţin Sibiului şi imprejurimilor. Şi multe altele. Aşa s-a născut o admiraţie deosebită pentru Sibiu, dar şi pentru cei ce îl locuiesc.

Rep.: În primăvară veţi lansa un nou album pe care se va afla şi piesa „Priveşte cerul”, dedicată soţului dumneavoastră. Care sunt provocările unui nou album după 45 de ani de muzică?

A.S.: Nu le-aş numi provocări, le-aş numi preocupări, în implinirea dorinţei de a fi cât mai aproape de cei ce au nevoie de cântecul meu.

Rep.: Sunteţi nostalgică după anii ’70?

A.S.: Îmi amintesc cu plăcere de acea perioadă în care munceam zi şi noapte pe scenă şi la televiziune, dar sunt artistul care se gândeşte mai mult la azi şi la mâine.

Rep.: Ce tineri artişti v-au atras atenţia şi vă plac?

A.S.: Absolut aleator: Smiley, Andra, Călin Geambaşu, Paula Seling şi mulţi alţii. Am urmărit cu mare atenţie concursurile de gen, Vocea României şi X factor. Am constatat că s-au selectat voci minunate, tineri îndragostiţi de cântec şi de tot ce înseamnă el. Au venit dornici şi au devenit pregătiţi să se adreseze publicului ca nişte adevăraţi artişti. Mărturisesc că sunt fericită pentru nivelul la care s-a ajuns în muzică.

Rep.: Recent aţi luat parte la o gală care a celebrat frumuseţea femeilor, alături de Laura Cosoi, Dana Rogoz sau Stela Popescu. Care este secretul frumuseţii dumneavoastră?

A.S.: Aş prefera să nu răspund la această întrebare. Aşa cum am mai declarat, pentru mine, frumuşetea este lumina din noi! Iar femeia nu poate fi decât frumoasă.

sursa: Sibiu100%, 14 ianuarie 2012

[sws_go_top_effect speed=”2000″ effect=”easeInOutElastic”] [/sws_go_top_effect]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu