Angela Similea – ,,Un dor sfâsietor’’

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea

Angela Similea – ,,Un dor sfâsietor’’

- Marturisim ca ne ascundem cu greu emotia de a ne afla în fata celei pe care am îndragit-o dintotdeauna. Se pare însa ca emotiile va încearca si pe dumneavoastra.
- Da, de felul meu, paradoxal, sunt o fire extraordinar de timida. De mult asteptam sa ma întâlnesc cu redactorii de la ,,Ecran magazin’’. Iata ca prilejul s-a ivit acum si am bucuria sa putem sta de vorba. Sunt fericita ca ma considerati o ,,interpreta de muzica usoara’’, nu cum ma numesc alte publicatii , ,,cântareata de muzica pop’’. Se pare ca unii ziaristi nu stiu ce înseamna ,,muzica usoara’’ si ,,muzica pop’’. La noi e vorba de muzica usoara. Cum sa spun, daca ne ,,englezim’’ în toate, hai atunci sa ne mutam în Anglia! Ar trebui însa sa ne apreciem mai mult valorile.
- Credeti ca nu se întâmpla acest lucru?
- Cam asa ceva. Am ajuns sa ma întreb ca, daca Aznavour s-ar fi nascut în Colentina, ar mai fi ajuns ,,Aznavour’’? Apoi, Brâncusi, Eliade, Coanda, s-au afirmat peste hotare. Dar de ce noi, ca popor, trebuie sa ne recunoastem oamenii de valoare numai dupa ce au facut un ,,stagiu’’ pe alte meleaguri? Mai ales acum, când tot suntem liberi? Eu n-am vrut sa plec din tara, desi aveam toate motivele s-o fac, tocmai din dragoste pentru minunea asta de român si pentru ca AICI , în România, m-am simtit cu adevarat utila.
- Ce ar mai lipsi muzicii noastre usoare?
- Managerii. Pentru ca s-a nascut un haos. Un haos care a derutat un pic si ideea de valoare. Managerul este cel care trebuie sa impuna muzica usoara româneasca afara, peste granitele tarii. Cred însa ca va mai trebui sa asteptam mult ,,nasterea’’ acestor manageri.
- Publicul românesc cum îl simtiti?
- Putin cam trist. Nu mai are aceeasi bucurie si fericire de a se manifesta în spectacol. Sa fie stresul existentei? Sa fie apatie? Sa fie pierderea încrederii si sperantei în bine si frumos? Am senzatia ca apar în fata unor oameni obositi si coplesiti de griji. Sa speram însa ca toate vor trece si vom putea sa ne ridicam deasupra tuturor necazurilor care ne apasa.
- Daca ar fi sa va mai nasteti o data, ati alege tot muzica?
- Fara discutie ca da. Chiar daca am avut si zile ,,înourate’’, fata de împlinirile si bucuriile pe care le-am avut în acesti 23 de ani, de la Brasov încoace, ar însemna sa fiu o tradatoare daca nu as mai iubi muzica.
- Sa fie zodia dumneavoastra de vina?
- Sunt nascuta în zodia celor mai mari vedete ale genului din tara româneasca, în zodia Racului. Mi-a adus multe satisfactii.
- Când nu va gânditi la muzica usoara, la ce va gânditi?
- La baiatul meu, Sorin. Anul acesta împlineste 21 de ani si e un ,,scorpion’’ teribil de frumos. E un copil ,,bun’’, e student si face Computer Science la New York. Pentru el si pentru muzica usoara româneasca traiesc într-un permanent dor sfâsietor. Asa cum mi-e dor de Maria Tanase si de Margareta Pâslaru, cele doua mari modele ale vietii mele.
La fel ca ele, sunteti o viata daruita, cu pasiune, muzicii. Va multumim.

Cristea IONITA & Dan IORGA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu