Cartea “Cerbul de Aur ’71”

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea la Cerbul de Aur '70

Cartea “Cerbul de Aur ’71”

Una din revelatiile celei de-a III–a editii a concursului de la Brasov, a fost tânara cântareata Angela Similea, detinatoarea <> a ,,Cerbului de argint’’.
Ea s-a prezentat în competitie cu melodiile ,,Marea cânta’’ de Paul Urmuzescu si ,,Dupa noapte vine zi’’ de Aurel Giroveanu.
Angela Similea s-a nascut în Bucuresti în anul 1946. I-a placut muzica înca din copilarie si corul scolii unde cânta ca solista a fost distins cu premiul I pe Capitala în cadrul întrecerilor pionieresti.
Nu a putut urma totusi o scoala de muzica dar ca solista în clasele a IV-a si a VII-a îsi câstigase simpatia colegilor atât ca solista vocala cât si pentru activitatea în formatia de chitaristi.
Adevaratul debut se produce în anul 1967, cu numai trei ani înainte de a obtine ,,Cerbul de argint’’. Dar imediat dupa debut, interpreta s-a impus atentiei publice odata cu participarea la concursul formatiilor artistice de amatori ale sindicatelor când i s-a decernat premiul I pe Municipul Bucuresti si premiul III pe tara.
În 1968 – o noua distinctie: Premiul festivalului de muzica usoara din Bucuresti organizat de C.S.C.A. Dupa doi ani, în 1969, o noua afirmare în cadrul concursului de creatie si de interpretare de la Mamaia, unde este mentionata.
Tot atunci debuteaza si la Televiziune la emisiunea ,,Emotii în premiera’’ cu melodiile ,,Guantanamera’’ si ,,Asa esti tu’’.
Preocupata de cariera sa artistica, Angela Similea a absolvit cursurile Sectiei muzicale a Scolii populare de arta din Bucuresti, frecventând totdata cursurile de perfectionare a solistilor de muzica usoara de pe lânga Comitetul de Stat pentru Cultura si Arta, clasa profesoarei Florica Orascu.
Vocea puternica, de un timbru cald si suav, este deopotriva apreciata de iubitorii de muzica si de criticii de specialitate. Cântareata întreprinde turnee, sustine recitaluri la Radio si la Televiziune, figureaza pe afisele concertelor si spectacolelor muzicale.
Câstigându-si, mai ales în ultimul an, un nume de prestigiu în rândurile tinerilor interpreti, Angela Similea se afla într-o continua evolutie pe linia stabilirii propriului stil interpretativ si participarea ei în cadrul unui microrecital la ,,Cerbul de aur’’ este cel mai elocvent semn al acestei pretuiri.

Cartea ,,Cerbul de aur’71’’
2-7 martie 1971

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu