“O mare surpriza – Angela Similea”

Angela Similea si noi

Facebook Google+ RSS SoundCloud Twitter YouTube
Angela Similea la Cerbul de Aur '70

“O mare surpriza – Angela Similea”

Venita la Brasov cu dorinta sincera de a izbuti, Angela Similea a oferit un uluitor exemplu de perseverenta, de ambitie. Pentru ea, actuala editie a ,,Concursului international’’însemna foarte mult. Telespectatorii români stiau destul de putine lucruri despre aceasta pretendenta la….gratia cerbilor.
Angela Similea a debutat în urma cu doi ani, dovedind reale calitati vocale si interpretative. Aceasta a iesit pregnant în evidenta cu prilejul ,,Concursului formatiilor artistice de amatori’’, când a devenit ,,laureata’’ Capitalei. Dar, adevaratul drum artistic începe abia dupa acest succes. Si, asa cum ne-a declarat, datoreaza enorm profesoarei Florica Orascu, eminent pedagog, care a ajutat-o sa-si perfectioneze cunostintele în cadrul concursului organizat pe lânga C.S.C.A.
Abia anul trecut, telespectatorii au putut-o vedea si auzi pe Angela Similea. Iata de ce pentru ei, ca si pentru noi, cei care am ascultat-o la Brasov, obtinerea ,,Cerbului de argint’’ ni s-a parut rezultatul unor ambitii rar întâlnite. Sa fii egala cunoscutei Lize Marke nu este o performanta la îndemâna oricui. Dar juriul a dat un verdict care nu a tinut seama de ,,antecedentele’’, carierei tinerei cântarete, ci de ceea ce a realizat ea la Brasov. Si trebuie spus ca Angela Similea nu a precupetit eforturile pentru a reusi.
Ziarul ,,Drum nou’’ scria a doua zi dupa concert, sub semnatura lui Carmen Kehiaian: ,,Ea iubeste, în aceeasi masura, cântecul grefat de poezie, putin romantic, cu un fior de melancolie si nostalgie, cât si patosul, exprimarea izbucnirii navalnice a sentimentelor’’.
Ori, este clar ca atât ,,Marea cânta’’ de Paul Urmuzescu, cât si ,,Dupa noapte vine zi’’, de Aurel Giroveanu au servit-o minunat în intentiile sale.
Ultimul ne spunea, de exemplu, ca interpretarea data de Angela Similea melodiei sale l-a încântat în mod deosebit. În dimineata zilei când a aflat rezultatul deliberarii membrilor juriului, compozitorul a fost primul care i-a urat Angelei Similea o cariera stralucita.
Începutul fusese poleit cu …argint. Marea putere de munca a tinerei laureate, calitatile ei vocale deosebit de valoroase ne vor oferi, desigur, posibilitatea de a aplauda cât mai des succesele sale. Este ceea ce doresc toti cei pentru care, abia la Brasov, Angela Similea a devenit o stea pe care o vom privi si asculta cu curiozitate si atentie mai sporita.

Aurel Crisan, ,,50 de autografe cerbul de aur 1970,,
1970, pag. 13

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasa un comentariu